Energiebespaarlening zonder rente

Is uw verzamelinkomen niet hoger dan € 45.014? Dan kunt u vanaf 1 november een Energiebespaarlening afsluiten waarover u geen rente hoeft te betalen. Het is één van de maatregelen die de overheid neemt om huiseigenaren te stimuleren om hun woning te verduurzamen.

Energiebespaarlening
Nieuws
Datum: 03-10-2022

De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Nationaal Warmtefonds. Dit fonds is in 2013 opgericht in opdracht van het Rijk. Het doel ervan is om een duurzame woning voor iedere huiseigenaar mogelijk maken. Meer over de Energiebespaarlening leest u hier.

Ambitie

Met de renteloze lening voor mensen met een kleinere beurs hoopt het Warmtefonds een flinke stap te zetten in de realisering van die ambitie. Als u in aanmerking komt voor de lening betaalt u gedurende de gehele looptijd ervan geen rente, wat er ook gebeurt op de kapitaalmarkt.

Uitkomt

Volgens minister De Jonge van Volkshuisvesting verdienen investeringen in duurzaamheid zich snel terug. Alleen heeft niet iedereen genoeg geld om het huis te isoleren of andere maatregelen te treffen. Een renteloze lening bij het Warmtefonds kan dan uitkomst bieden.

Hogere inkomens

Ook als uw verzamelinkomen hoger is dan € 45.014 kunt u een Energiebespaarlening afsluiten. U moet dan wel rente betalen. Afhankelijk van de looptijd van de lening bedraagt die op dit moment tussen de 3,45% en 3,95%.

Duurzaamheidslening

Een andere optie is een Duurzaamheidslening van de gemeente. De rente over deze lening is met 1,6% nu nog een stuk gunstiger. Er zijn ongeveer honderd gemeenten die de Duurzaamheidslening aanbieden. Op de website van de Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) kunt u controleren of de uwe daarbij zit.

Meer informatie

Daarnaast zijn er ook commerciële partijen zoals banken waar u een groene lening kunt afsluiten. Overweegt u om geld te lenen om uw huis te verduurzamen? Neem dan eerst even contact met ons op. We helpen u graag om de best passende financiering te vinden.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.