Kantoor Benders adviesgroep

Belastingen

De Belastingdienst: elke ondernemer krijgt ermee te maken. De vele regels en formulieren kunnen heel wat kopzorgen opleveren. Benders Adviesgroep is er om u te ondersteunen en te ontzorgen. Onze jarenlange ervaring en hoge opleidingsniveau zorgen ervoor dat uw fiscale belangen optimaal behartigd zijn.

Omzetbelasting

Vrijwel elke ondernemer moet aangifte doen voor de omzetbelasting, oftewel BTW.  De berekening van deze belasting is in basis niet erg complex en daarom zijn er ondernemers die ervoor kiezen om dit zelf te doen. Vaak zijn zij echter niet op de hoogte van regels omtrent  aftrekbeperkingen, niet belaste prestaties, priv├ęgebruik en de periodieke ICP-opgaven. Wie niet op de hoogte is loopt kans op boetes en naheffingen achteraf. 

Loonheffingen

Brengt u uw personeelsadministratie bij ons onder? Dan verzorgen wij uw maandelijkse aangifte Loonheffingen. Wij zijn op de hoogte van de actuele regelgevingen en ondersteunen u bij vraagstukken omtrent afdrachtverminderingen en de werkkostenregeling.

Inkomstenbelasting

Over het inkomen dat u verdient of de winst die u behaalt uit uw onderneming, betaalt u Inkomstenbelasting. Er zijn tal van verwante regelingen en aftrekposten die vragen om een deskundige aangifte. Denk aan termen als werknemersaftrek, urencriterium bij ondernemers, willekeurige afschrijving, bijleenregeling eigen woning, jaar- en reserveringsruimte bij lijfrenten, persoonsgebonden aftrek, vrijstellingen Box 3, heffingskortingen, aanslaggrens en optimale verdeling. Wij verzorgen graag uw aangifte of ondersteunen u bij het samenstellen ervan. Zo weet u zeker dat u het juiste bedrag betaalt en de toeslagen ontvangt waar u recht op heeft.

Erf- en schenkbelasting

Bent u rechthebbende in een nalatenschap, dan is er een grote kans dat u aangifte moet doen voor de Erfbelasting. Zeker wanneer er net een overlijden heeft plaatsgevonden, is een belastingaangifte erg vervelend. Het is daarom extra van belang dat u kunt rekenen op professionele ondersteuning. Uw aangifte wordt door ons tijdig, objectief en optimaal verzorgd, samen met u en indien relevant, de notaris. Wanneer u een schenking wilt doen, moet u bij schenkingen boven het vrijstellingsbedrag aangifte moet doen bij de Belastingdienst binnen twee maanden na afloop van het schenkingsjaar. Belangrijk dus dat u dit tijdig regelt.

Vennootschapsbelasting

Wanneer u een BV heeft of een stichting met winstoogmerk, dan betaalt u Vennootschapsbelasting. Of u nu een holdingvennootschap, een groep met of zonder fiscale eenheid heeft: wij nemen u de zorg voor uw aangifte uit handen en bewaken fiscale regelingen zoals thincap, verlengde carry back, de innovatiebox en willekeurige afschrijving.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Stel ons gerust uw vraag